profle

110-VUOTIAS VIREÄ YLEISSEURA

Porin Tarmo on perustettu lokakuussa 1908. Siitä lähtien seura on toiminut pääasiassa yksilölajien yleisseurana. Näin pitkänä aikana on toki Tarmossa toiminut kymmeniä lajeja, jotka eivät enää kuulu seuran ohjelmaan.

Heti vuodesta 1908 seuran lajeina ovat olleet voimistelu ja yleisurheilu. Ja nämä kaksi ovat edelleen Tarmon näkyvimmät ja jäsenrikkaimmat lajit.Pyöräily tuli Tarmon ohjelmaan jo 1936 ja 1987 perustettu triathlonjaosto yhdistyi siihen. Uusin nykyisistä lajeista on 1955 perustettu keilailujaosto.

Yli sadan vuoden aikana Tarmossa on toiminut myös joukkuelajeja, kuten jääkiekko, lentopallo, koripallo ja pesäpallo. Yksilölajejakin on ollut paljon, siis sellaisia, jotka eivät enää kuulu lajiohjelmaan, kuten hiihto, suunnistus, taitoluistelu, tanssi, nyrkkeily, pöytätennis. Monesta lajijaostosta on syntynyt oma erityisseuransa, joskus jopa niin, että lajijaostokin on jäänyt toimimaan.

Porin Tarmo on muuten ainoa porilaisseura, jonka edustaja on valittu Suomen vuoden urheilijaksi. Eikä muilla seuroilla taida olla yhtä monta maailmanennätystä kuin Tarmon urheilijoilla.

chat

MURUSIA

Keilailujaosto

Keilailujaoston päivitetyt nettisivut ovat täällä.

Yleisurheilu

Eila Mikola saavutti kuusi ykkössijaa aikuisutheilijoiden EM-kisoissa Venetsiassa syyskuussa: kuula, kiekko, moukari, keihäs ja painonheitto. Ja vielä heittoviisiottelu!

Eila Mikola omaa painonheiton maailmanennätyksen, 10.98 vuodelta 2015! Tämä selvisi vasta jälkikäteen, että tulos on ME.

Viime kesänä Eila Mikola sai nimiinsä myös N85 sarjan painonheiton ME:n Turussa heitetyissä kisassa 9.68.