profle

115-VUOTIAS VIREÄ YLEISSEURA

Porin Tarmo on perustettu lokakuussa 1908. Siitä lähtien seura on toiminut pääasiassa yksilölajien yleisseurana. Näin pitkänä aikana on toki Tarmossa toiminut kymmeniä lajeja, jotka eivät enää kuulu seuran ohjelmaan.

Heti vuodesta 1908 seuran lajeina ovat olleet voimistelu ja yleisurheilu. Ja nämä kaksi ovat edelleen Tarmon näkyvimmät ja jäsenrikkaimmat lajit.Pyöräily tuli Tarmon ohjelmaan jo 1936 ja 1987 perustettu triathlonjaosto yhdistyi siihen. Uusin nykyisistä lajeista on 1955 perustettu keilailujaosto.

Yli sadan vuoden aikana Tarmossa on toiminut myös joukkuelajeja, kuten jääkiekko, lentopallo, koripallo ja pesäpallo. Yksilölajejakin on ollut paljon, siis sellaisia, jotka eivät enää kuulu lajiohjelmaan, kuten hiihto, suunnistus, taitoluistelu, tanssi, nyrkkeily, pöytätennis. Monesta lajijaostosta on syntynyt oma erityisseuransa, joskus jopa niin, että lajijaostokin on jäänyt toimimaan.

Porin Tarmo on muuten ainoa porilaisseura, jonka edustaja on valittu Suomen vuoden urheilijaksi. Eikä muilla seuroilla taida olla yhtä monta maailmanennätystä kuin Tarmon urheilijoilla.

chat

MURUSIA

Keilailujaosto

Keilailujaoston päivitetyt nettisivut ovat täällä.

Yleisurheilu

Joel Peltonen edusti Tarmoa vuoden 2023 Ruotsiottelussa voittaen M17 3000 m kävelyn ennätysajallaan 14.10,06.

People

SEURAN HALLITUS

Yhteystiedot koskevat seuran hallitusta. Jaostojen tiedot löytyvät jaostojen sivuilta.

Personbig2

1. VPJ HEIKKI LUOMA

Person2big1

2. VPJ SARI VAINIO

Voimistelun yhteyshenkilö

Personbig1

ANTTI SANTA-NOKKI

Yleisurheilun edustaja

Personbig4

TOMI SUNDVALL

Keilailun edustaja